Bel direct!
 • 24/7 bereikbaar
 • Aangesloten Bij Techniek Nederland
 • Specialist in riolering
 • Geen voorrijkosten

Riool vervangen

Riool vervangen

Heeft uw gresbuis of riool schade opgelopen of wilt u een nieuw riool laten aanleggen? Dan bent u bij Riolering Specialist Twello (RST) aan het juiste adres! Bij RST zijn wij ervaren in het aanleggen en vervangen van gresbuizen of riolering. Neem snel contact met ons op om te kijken wat wij voor u mogen betekenen!

Waarom riool vervangen

Heeft u problemen met uw riolering en moet het riool en/of de gresbuis vervangen worden? Dan heeft u uw partner gevonden in Riolering Specialist Twello. Een storingsvrij werkend riool is essentieel voor een gezond en comfortabel huis. Er zijn verschillende redenen om het riool te vervangen namelijk;

 1. Verstoppingen: Herhaalde en ernstige verstoppingen in het riool kunnen wijzen op structurele problemen waardoor vervanging nodig is.
 2. Slijtage: Rioolbuizen kunnen in de loop der jaren verslijten door het transporteren van afvalwater en kunnen barsten, breken of corroderen, wat de functionaliteit ervan aantast.
 3. Veroudering van de rioolbuis: Net als andere infrastructuur kan een rioolsysteem na verloop van tijd verouderd raken en verslechteren. Oude rioleringssystemen kunnen leiden tot verstoppingen, lekkages en andere problemen.
 4. Schade: Schade aan het rioolsysteem door wortelgroei, bodemverzakkingen, aardbevingen of andere factoren kan reparatie of vervanging vereisen.
 5. Inefficiëntie: Oude rioolsystemen zijn vaak minder efficiënt in het afvoeren van afvalwater en kunnen leiden tot terugkerende problemen, zoals overstromingen of geurhinder.
 6. Upgraden naar moderne normen: Soms is het nodig om een verouderd rioolsysteem te vervangen om te voldoen aan de huidige milieunormen of om efficiënter waterbeheer mogelijk te maken.
 7. Verbouwingen en uitbreidingen: Als je je huis renoveert of uitbreidt, kan het nodig zijn om delen van het riool aan te passen of te vervangen om aan de nieuwe lay-out en behoeften te voldoen.

Voordelen riool vervangen

Eenmaal het riool vervangen zijn er minder onderhoudskosten, verminderde kans op verstoppingen, Verbeterde waterafvoer, minder lekkages en nieuwe riolen zijn beter voor het milieu, door efficiënter met water om te gaan en te voldoen aan milieunormen.

De kosten van een rioolvervanging variëren, deels afhankelijk van het aantal meter te vervangen riolering, de staat van het pand en de bereikbaarheid.

Gelukkig heeft u de juiste vakman al gevonden voor het vervangen van het riool.

Bekijk onze recensies als u opzoek bent naar het juiste bedrijf voor de klus. Heeft u spoed of wilt u graag telefonisch contact ? Wij staan 24/7 voor u klaar! Wij helpen u graag verder met het vinden oplossen van u probleem zodat u weer optimaal kunt genieten van uw woning.

Wat zijn de alternatieven voor een riool vervangen

Wanneer je rioolsysteem problemen vertoont, kan het vervangen van het hele systeem een kostbare en tijdrovende optie lijken. Gelukkig zijn er alternatieven om de levensduur van je riool te verlengen zonder een volledige vervanging. Hier zijn enkele populaire opties:

Riool renovatie

Rioolrenovatie is een effectieve manier om de functionaliteit van je bestaande rioolsysteem te herstellen en te verbeteren. Bij deze methode worden beschadigde of versleten rioolbuizen gerepareerd en versterkt, waardoor ze weer als nieuw functioneren. Dit bespaart niet alleen geld, maar minimaliseert ook de verstoring van je woning en omgeving.

Riool reparatie

Rioolreparatie is een gerichte aanpak om specifieke problemen in je rioolsysteem aan te pakken, zoals lekkages, scheuren of verstoppingen. Door deze problemen tijdig aan te pakken, kun je grotere schade voorkomen en de levensduur van je riool verlengen. Het is een kosteneffectieve oplossing die de algehele gezondheid van je rioolsysteem verbetert.

Bij RST bieden we uitgebreide diensten op het gebied van rioolrenovatie en -reparatie. Ons team van experts staat klaar om u te helpen bij het vinden van de meest geschikte oplossing voor uw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor een grondige inspectie en advies op maat.

Gres riolering vervangen kosten?

Vroeger werden gresbuizen geplaatst in rioleringsstelsels. Het komt voor dat na verloop van tijd er een boomwortel door de gresbuis is gegroeid of dat de gresbuis een andere vorm van schade oploopt. Dan is het noodzakelijk dat een deel of de gehele Gresbuis vervangen moet worden.

Laat dit soort situaties uitvoeren door een professioneel bedrijf zoals Riolering Specialist Twello. RST is ervaren in het aanleggen of vervangen riolering in de regio van Zutphen, Deventer en Apeldoorn. Meer informatie over de kosten van een Gres riolering vervangen leest u op de pagina Gresbuis vervangen of maak een afspraak met RST om uw situatie te bekijken.

Hoe werkt het riool vervangen?

Bij RST weten wij als geen ander dat het aanleggen of vervangen van een riolering geen kleine ingreep is. Hieronde kunt u nog eens lezen hoe het in zijn werking gaat.

 • Het verrichten van grond- en graafwerkzaamheden
 • Het lokaliseren van de exacte locatie van het riool
 • Het uitvoeren van herbeplanting of herbestrating

In sommige gevallen is het noodzaak om specifieke vergunningen aan te vragen. Laat daarom het vervangen van uw riolering over aan een professioneel ontstoppingsbedrijf zoals RST. Wij ontzorgen u van het gehele proces. Zo heeft u binnen no-time weer een perfect werkende riolering.

Bij vervangingen is het niet altijd van toepassing dat de complete riolering vernieuwd wordt. Schakel daarom RST in als u een deel van de riolering moet vervangen. We hoeven dan geen graafwerkzaamheden uit te voeren. Op deze manier bespaart u uzelf van onnodige kosten.

Riool vervangen zonder hak- of breekwerk

De riolering onder de woning kan bijna altijd vervangen worden zonder hak of breekwerk. Ligt de riolering onder de grond dan kan het zand worden weggezogen zodat wij er gemakkelijk bij kunnen.

De riolering onder huis vervangen zonder kruipruimte vergt meer werk en een goede planning. eerst doen wij een grondige inspectie. We zoeken een plek om de bestaande riolering te komen hier en kan er het nodige breekwerk moeten worden uitgevoerd. Wilt u meer weten neem dan contact op met de specialisten van RST.

Riool vervangen kosten

Ben je benieuwd naar de kosten van van het aanleggen of vervangen riolering ? neem dan Contact met Riolering Specialist Twello (RST) op en krijg direct passend advies.

Opbouw kosten riool vervangen

De kosten van het vervangen van een riool bestaat uit de volgende onderdelen:

 • graaf werkzaamheden
 • materiaal
 • arbeid
 • herbestrating of beplanting
Gabriel voor zijn bus | Riool vervangen

Waarom Riolering Specialist Twello inschakelen?

bent u op zoek naar een ervaren en betrouwbare specialist voor het vervangen van je riolering, dan is Riolering Specialist Twello de juiste keuze. Wij bieden gegarandeerd deskundige en professionele services, dus je hoeft je geen zorgen te maken over het kwaliteitsniveau.

Ons vakkundig personeel heeft uitgebreide ervaring en kennis met rioolvervanging. Neem Contact met ons op om te zien hoe we je kunnen helpen. We kunnen de problemen snel diagnosticeren en oplossen, dus maak een afspraak, zodat je weer snel kunt genieten van je woning, bedrijf of vereniging.

 

Met spoed hulp nodig? Neem direct contact op!

RST werkt regionaal en is snel ter plekke. Wilt u graag een afspraak maken met ons of bent u benieuwd naar het kostenplaatje van uw rioolprobleem? Bel ons dan op 0571 201 760 of mail ons via [email protected]!

Over RST

Ontstoppingsbedrijf Riolering Specialist Twello is een afsplitsing vanuit Loodgieter- en installatiebedrijf Kerkhof uit Twello.

RST is lid van Techniek Nederland. Voorzien van de meest moderne apparatuur en vakkundige medewerkers.

Lees meer

Riolering Specialist Twello

Oude Rijksstraatweg 23
7391 MB Twello
Tel: 0571-271673

Riolering Specialist Twello

Oude Rijksstraatweg 23, Twello

4,5 42 reviews

Stuur direct een bericht

Hidden
© 2024 Riolering Specialist Twello | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.