Bel direct!
  • 24/7 bereikbaar
  • Aangesloten Bij Techniek Nederland
  • Specialist in riolering
  • Geen voorrijkosten

Stankdetectie riool/riolering

Oorzaak stankoverlast

Een slecht of niet goed functionerende riolering (bijvoorbeeld door een lekkage of breuk) kan zorgen voor stankoverlast. Een veel voorkomend probleem is rioolstank. Deze stank wordt vaak veroorzaakt door open verbindingen en kleine scheurtjes in rioolleidingen.

Lokaliseren lek in riolering

Stankoverlast zoals een rioollucht in huis, is niet met het blote oog waar te nemen. Daarom is het vaak lastig om de oorzaak van het probleem te traceren. Door middel van rookdetectie kan eenvoudig achterhaald worden waar de stankoverlast vandaan komt. Met behulp van een rookgenerator wordt het rioolstelsel gevuld met (natuurvriendelijke) rook. Stankproblemen zijn door deze methode eenvoudig te traceren. De rook zal namelijk door de kleinste kieren of scheurtjes naar buiten komen (waar de stank dit ook doet). De rook is duidelijk te zien en de oorzaak van het probleem kan nu verholpen worden.

Ook het niet functioneren van sifons en andere stankafsluiters wordt direct zichtbaar bij het gebruik van de rookgenerator. Mocht blijken dat de riolering defect is door een lekkage, dan kunnen wij eventueel door middel van een camera-inspectie de locatie van het defect traceren.

U kunt met stankdetectie aanzienlijk besparen op kosten. Het voorkomt in veel gevallen namelijk het blootleggen van het rioleringsstelsel.

Rookgenerator

Stankdetectie-Rookgenerator

Defecte riolering

Is de stankafsluiter (sifon) defect, dan ontdekken wij dat ook met behulp van deze rookdetectie. Blijkt er een lekkage in de riolering te zitten, dan kunnen we met behulp van camera-inspectie de exacte lekkage detecteren. In beide gevallen komt er geen onnodig breekwerk aan te pas.

Stank

Rioolstank is lastig te traceren, omdat het niet altijd waarneembaar is. Soms ruikt u het dagen achtereen en daarna lijkt het wel of het probleem is opgelost. Riolering Specialist Twello helpt u graag de oorzaak van de stank te achterhalen. Zodra we zeker weten, dat er geen sifon of afvoerputje droog staat, gaan we op zoek naar de veroorzaker van de stank.

Contact

Wilt u af van de stankoverlast in uw huis? Controleer goed of alle stankafsluiters met water gevuld zijn. Is uw probleem nog niet opgelost, neem dan contact met ons op. Met behulp van onze apparatuur hebben wij de oorzaak van de stank snel gevonden.

Over RST

Ontstoppingsbedrijf Riolering Specialist Twello is een afsplitsing vanuit Loodgieter- en installatiebedrijf Kerkhof uit Twello.

RST is lid van Techniek Nederland. Voorzien van de meest moderne apparatuur en vakkundige medewerkers.

Lees meer

Riolering Specialist Twello

Oude Rijksstraatweg 23
7391 MB Twello
Tel: 0571-271673

Riolering Specialist Twello

Oude Rijksstraatweg 23, Twello

4,5 42 reviews

Stuur direct een bericht

Hidden
© 2024 Riolering Specialist Twello | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy verklaring | Technische realisatie Sieronline B.V.